De Algemene Periodieke Keuring (APK) voor auto’s is een in Europa wettelijke verplichte keuring.

Auto Service Vorden is een onafhankelijk keuringsstation. Wij zijn een RDW erkend Auto Service bedrijf. We beschikken over een 5,5 T hefbrug met rijplaten van 6.35 M waardoor het ook geen probleem is om campers, bakwagens en verhoogde bussen te keuren en onderhouden.

Als all-round autobedrijf kunnen wij alle merken APK keuren. Uw auto wordt grondig nagekeken en beoordeeld op punten van verkeersveiligheid en milieueisen met als resultaat een keuringsrapport voor de duur van een of twee jaar.

Wat houdt de APK keuring in?

Bij de APK keuring van uw auto worden de volgende kritische punten gecontroleerd;
   ✓  Banden
   ✓  Remmen
   ✓  Verlichting
   ✓  Stuurinrichting
   ✓  Remmen
   ✓  Wielophanging
   ✓  Schokdempers

Naast deze APK onderdelen wordt ook de uitstoot van de auto gemeten of deze voldoet aan de huidige milieueisen. Dit is bij een benzinemotor een viergasmeting en bij dieselmotoren een roetmeting.

Voor benzine-, diesel- of (elektrische) hybride auto’s, die vanaf 1 januari 2006 zijn toegelaten, is het uitlezen van het EOBD-systeem verplicht. Afhankelijk van de uitslag van de EOBD-meting kan een vervolgmeting (roetmeting of viergasmeting) nodig zijn.

Bij auto’s die voor 1 januari 2006 werden toegelaten en alle LPG-auto’s, dient een roetmeting (bij dieselauto’s) of viergasmeting (bij auto’s met een benzinemotor of LPG-motor met een geregelde katalysator) te worden uitgevoerd.

Auto Service Vorden controleert uw auto op al deze punten. Indien er defecten of punten aan het licht komen die vervangen dienen te worden, nemen wij deze eerst met u door. Vervolgens kan de auto opnieuw gekeurd en afgemeld worden.

We zijn van
31 juli t/m 11 augustus
op vakantie..

Dinsdag 15 augustus staan we weer voor u klaar..