De wielen van uw auto zijn door de fabrikant in nauwkeurig bepaalde stand geplaatst voor een prettig weggedrag en een minimale bandenslijtage. Maar na verloop van tijd kunnen er in deze wielstanden afwijkingen ontstaan. Daardoor is uw auto minder koersvast, dus minder veilig, en zullen de banden sneller en onregelmatig slijten.

Trekt uw auto naar een kant? Staat uw stuur scheef? Of slijten uw banden scheef af? Allemaal tekenen dat uw auto waarschijnlijk moet worden uitgelijnd.

Ook na het vervangen van stuur-, fusee- en spoorstangkogels, draagarmen, schokdempers, wiellagers of andere werkzaamheden aan het onderstel van uw auto, dient de uitlijning opnieuw afgesteld te worden. Tevens is het aan te raden om uw auto te laten controleren na het rijden over een steen, door een diepe kuil of na het raken van een stoeprand. Een harde impact of aanrijding kan er namelijk voor zorgen dat uw wiel een klap krijgt, waardoor de wielstand kan gaan afwijken.

Tijdens het uitlijnen van uw auto wordt de wielophanging opnieuw afgesteld. Uw auto wordt met behulp van meerdere infraroodcamera’s exact opgemeten, waarbij de wielstanden en eventuele afwijkingen worden geregistreerd. Hierbij maken wij gebruik van Hoffman 3D uitlijnapparatuur.

Daar ieder merk en type auto zijn eigen specificaties heeft, is kennis van zaken van groot belang. Nieuwe merken, modellen en type auto’s zijn namelijk aan de orde van de dag. Het correct uitlijnen van een voertuig is dan ook een specialisme. Auto Service Vorden beschikt over ruime ervaring en werkt met geavanceerde apparatuur. Voor het uitlijnen van uw auto bent u bij ons dus aan het goede adres.

Heeft u twijfels over de uitlijning van uw auto? U kunt bij ons terecht voor een eerlijk advies.

Uitlijnen gebeurt bij ons op afspraak. Bel daarom even of kom langs, indien wij tijd hebben helpen wij u uiteraard direct.

We zijn van
31 juli t/m 11 augustus
op vakantie..

Dinsdag 15 augustus staan we weer voor u klaar..