Elk jaar een goed werkende airco zonder vervelende geurtjes? Dat is niet vanzelfsprekend. Vooral als het buiten warm is en de airco maximaal moet presteren, merkt u wel eens vervelende haperingen. Het airco-systeem van een auto heeft periodiek onderhoud nodig. Zonder onderhoud ontstaan nu eenmaal technische mankementen aan het airco-systeem en hebben schimmels en bacteriën vrij spel.

Dit betekent de jaarlijkse technische inspectie en reiniging van het systeem tegen schimmels en bacteriën. Daarnaast moet het systeem met enige regelmaat gevuld worden om de koelende werking maximaal te benutten. Dit merkt u niet altijd direct, maar wel als het extra warm wordt en het systeem maximaal moet presteren.

Als dan het airco-systeem niet geheel gevuld is, blaast de airco wel koude lucht, maar niet koud genoeg om voldoende capaciteit te bieden. Voor het onderhoud en het vullen van de airco staan wij van Auto Service Vorden graag voor u klaar.

Door het laten vullen van uw airco-systeem komt u goed de hitte door. Maar ook bij vochtig herfstweer heeft een airco voordelen. De luchtvochtigheid wordt geregeld en dat voorkomt beslagen ruiten. Misschien merkt u dat het systeem minder goed werkt? Dat zou best kunnen. Jaarlijks neemt het koudemiddel door verdamping of weglekken namelijk met acht tot tien procent af..

Airco-systemen van voertuigen van klasse M1 (personenwagens, personenvervoer-wagens tot 8 zitplaatsen) en klasse N1 (bedrijfsvoertuigen met een toegelaten totaal gewicht tot 3,5 t.), waarvoor vanaf 01-01-2011 een typegoedkeuring binnen de EU is verstrekt, niet meer met R134a worden gevuld. Sinds 01-01-2017 kunnen voertuigen, wanneer ze met R134a zijn gevuld, niet meer de eerste registratie goedkeuring ontvangen. Het gebruik van R134a is echter nog wel verder toegestaan voor service- en onderhoudswerkzaamheden op reeds bestaande R134a-installaties. Als nieuw koudemiddel is R1234yf met een GWP van 4 geïntroduceerd. Er kunnen echter ook andere koudemiddelen worden gebruikt, zolang de GWP-waarde onder 150 ligt.

Maak snel een afspraak voor het reinigen en vullen.

We zijn van
31 juli t/m 11 augustus
op vakantie..

Dinsdag 15 augustus staan we weer voor u klaar..